+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

Blog Tag: autoriteit persoonsgegevens

 

Welke privacy rechten heeft een werknemer?

Autoriteit Persoonsgegevens legt een dwangsom op van EUR 48.000,- Eerder deze maand werd bekend[1] dat de Autoriteit Persoonsgegevens (“AP”) een dwangsom van EUR 48.000,- heeft ingevorderd bij Theodoor Gilissen Bankiers (TGB). De reden hiervoor was dat de bank geen gehoor had gegeven aan een verzoek Lees meer


Nieuwe beleidsregels ‘de zieke werknemer’

De privacy van een (zieke) werknemer wordt volgens de Autoriteit Persoonsgegevens geschonden als een werkgever medische gegevens van de werknemer registreert. Werkgevers mogen gezondheidsgegevens namelijk niet zomaar verwerken. Dit bleek al eerder uit een in maart jl. gepubliceerd rapport van de Autoriteit Persoonsgegevens naar aanleiding Lees meer


Tags

1 januari 2020 2 jaar ziekte 7:690 104 weken adviesrecht allocatiefunctie ambtenaren andere gronden AOW arbeidsongeschiktheid arbeidsovereenkomst arbeidsrecht arbeidsvoorwaarden Arbowet Asscher autoriteit persoonsgegevens AVG bedenktermijn betaald verlof Beëindiging arbeidsovereenkomst billijke vergoeding cao cumulatiegrond Deliveroo doorstart faillissement flexibele arbeid flexibele arbeidsrelaties g-grond goed werkgever- en werknemerschap herplaatsing Hoge Raad Huis voor Klokkenluiders informatierecht instemmingsrecht kantonrechtersformule ketenregeling kinderarbeid kraamverlof kwalificatie arbeidsrelatie langdurige arbeidsongeschiktheid Lindanieuws loonsanctie medezeggenschap Medezeggenschapsrecht mediation normalisering ombudsman ondernemingsraad ontslag ontslag op staande voet ontslagrecht Ontslagregeling opdrachtovereenkomst oproepovereenkomst opvolgend werkgeverschap opzegging OR overgang van onderneming overleg partnerverlof passende functie platformeconomie privacy proeftijd regeerakkoord reorganisatie schijnzelfstandigheid. slapende dienstverbanden sollicitanten strafontslag transitievergoeding transparantie uitzendovereenkomst UWV VAR vaststellingsovereenkomst verkiezingen verlof verstoorde arbeidsverhouding vloggen WAB WAZO wederzijds goedvinden werkgevers Wet arbeidsmarkt in balans Wet bescherming persoonsgegevens wetsvoorstel compensatieregeling transitievergoeding na ziekte wetsvoorstellen WIEG Wnra WOR WW WW-premie WWZ zelfstandige zieke werknemer ziekte zzp'er zzp-er

Wilt u regelmatig onze blogs per e-mail ontvangen? Meld u dan hier aan!

* verplicht invoerveld
 
Delen op