+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus
Blog

Niet langer wakker liggen van slapende dienstverbanden

Categorieën: Arbeidsongeschikte werknemer, Arbeidsongeschiktheid, Ontslag, Transitievergoeding
13/07/2018
 
 

Eerder blogden wij over de slapende dienstverbanden met zieke werknemers (zie: https://boontjeadvocaten.nl/slapende-zieken-wel-of-geen-transitievergoeding/). Deze dienstverbanden werden populair toen werkgevers door de invoering van de WWZ verplicht werden om langdurig zieke werknemers een transitievergoeding te betalen. Slapende dienstverbanden lijken echter verleden tijd.  De Eerste Kamer heeft namelijk op 10 juli 2018 ingestemd met het wetsvoorstel om werkgevers te compenseren voor de betaling van de transitievergoeding aan langdurig zieke werknemers.

Het wetsvoorstel treedt hoogstwaarschijnlijk in werking op 1 april 2020 en geldt met terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2015. Daarmee worden ook werkgevers die al een vergoeding hebben betaald aan langdurig zieke werknemers gecompenseerd. De compensatie komt uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Hier staat een verhoging van de uniforme Awf-premie tegenover.

Wilt u meer weten over het wetsvoorstel of over slapende dienstverbanden? Neem dan contact op met Dianne van Moerkerk of Lucine Meijers.

 

Tags: , , , , , ,

Blog

 
Delen op