+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

Actueel“Ontslag of beroep op de NOW-regeling? Gevolgen voor expats, bijzonder uitstel van betaling, Duitse en Europese maatregelen”

 
  • Ontslag is soms een betere optie dan de NOW-regeling, zo meldt het FD. ‘Bedrijven die subsidie vragen om het loon van hun personeel door te betalen, dreigen van een koude kermis thuis te komen als hun omzet maar beperkt daalt en ze een deel van hun flexpersoneel al voor de uitbraak naar huis hebben gestuurd. Dat laatste leidt namelijk tot een korting op de subsidie, die onevenredig zwaar uitpakt voor bedrijven met beperkt omzetverlies.’ Meer hierover is ook te lezen in de blog die onze collega Björn Schouten gisteren schreef, te lezen via deze link. Hierin beschrijft Björn de (ogenschijnlijke) fout in de NOW-regeling die – zonder wijziging van de regeling – grote gevolgen kan hebben voor werkgevers.
  • Taxence meldt dat als gevolg van de coronamaatregelen veel expats rekening moeten houden met de mogelijkheid dat een ander land belasting heft over hun loon dan verwacht. Dit heeft te maken met de zogeheten 183-dagenregeling. Voor de sociale verzekeringen verandert de situatie echter in principe niet. Klik hier om het volledige nieuwsbericht te lezen.
  • Het is mogelijk bijzonder uitstel van betaling met een online formulier aan te vragen. Dit meldt de Belastingdienst. Ook is het mogelijk om automatisch in 1 keer uitstel voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen aan te vragen. Of het ook kan voor andere belastingaanslagen, is nu nog niet bekend.
  • Bijna een half miljoen Duitse bedrijven hebben een beroep gedaan op de loonsubsidieregeling van de Duitse overheid. Onbekend is nog hoeveel werknemers het betreft. De Duitse overheid belooft maximaal twaalf maanden een deel van de lonen en pensioenpremies (tot 67%) te betalen namens werkgevers die hun inkomsten zien wegvallen.
  • Brussel wil Europese regeling voor werktijdverkorting opzetten, meldt het FD. De financiering is nog niet duidelijk, maar alle EU-lidstaten moeten waarschijnlijk garant staan. Brussel hoopt deze werkgevers en werknemers door de crisis te helpen met de lancering van ‘Sure’. Dat staat voor ‘state-supported short-time work’, oftewel werktijdverkorting met steun van de overheid.

Loes Wevers

 

Actueel

19/11/2020

Intervisie

Wouter Hes en Jolanda de Groot zijn bij de NOvA alsook de VAAN geregistreerde intervisiebegeleiders Lees meer
01/07/2020

Boontje Advocaten sorteert voor op de toekomst

Al sinds de oprichting in 2001 richt Boontje Advocaten zich Lees meer

26/06/2020

ELA Global Employment Law Webinar Series: The Reimagined Workplace – Europe

24/06/2020

Boontje Advocaten bespreekt NOW 2.0 in vogelvlucht

Pascal Kruit en Björn Schouten bespreken NOW 2.0 in Lees meer

Quote

 
Delen op