+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

ActueelNieuwsupdate: UWV keert eerste loonsubsidies uit, wetsvoorstel digitale AvA ingediend en onderzoek door Advocatenblad naar de gevolgen van de coronacrisis voor de advocatuur

 
  • Het UWV heeft inmiddels de eerste geldbedragen overgemaakt naar ondernemingen als onderdeel van de NOW-regeling, meldt nu.nl. Het gaat om ruim 230 miljoen euro aan negenduizend werkgevers.
  • Het wetsvoorstel waardoor aandeelhouders de algemene vergadering digitaal kunnen houden en via audiovisuele middelen een akte bij de notaris kan worden opgemaakt is ingediend. De wet zal op 1 september 2020 vervallen. Omdat niet valt uit te sluiten dat de noodzaak voor de tijdelijke voorzieningen ook na deze datum nog blijft bestaan, is een mogelijkheid opgenomen om deze termijn telkens met twee maanden te verlengen.
  • Het Advocatenblad deed afgelopen week onderzoek naar de financiële en organisatorische gevolgen van de coronacrisis voor de advocatuur. Van de ruim 800 respondenten zegt 24 procent dat de continuïteit van hun kantoor gevaar loopt. Meer dan de helft verwacht dat een flink aantal kantoren de crisis überhaupt niet overleeft zonder overheidssteun. Het artikel is via deze link te lezen.

Loes Wevers

 
 
Delen op