+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

ActueelNieuwsupdate: re-integratie tijdens de corona-periode, oproep van strafrechtadvocaten om de rechtbanken weer te openen, vandaag wordt bekend wanneer de aanvragen voor de NOW-regeling kunnen worden ingediend, en meer.

 

 

  • Er gelden tijdelijk coulantere regels bij de beoordeling van de re-integratie-inspanningen indien de werkgever kan aantonen dat als gevolg van de corona-maatregelen bepaalde inspanningen niet of pas later hebben kunnen plaatsvinden, schrijft het UWV op haar website. Door de crisis kan het zijn dat verplichtingen m.b.t. het re-integratie verslagen (RIV) niet kunnen worden nagekomen. Een werkgever zal moeten kunnen aantonen dat de Covid-19-crisis door de oorzaak van is. Onze collega Wouter Hes schreef hier eerder vandaag een blog over.
  • Het aanvragen van belastinguitstel voor ondernemers en zzp’ers wordt eenvoudiger, geldt voor meer belastingen en het is voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen. Dit maakte het ministerie van Financiën bekend.
  • Ook wordt een regeling getroffen voor bedrijven die een zogenaamde g-rekening hebben, waarvan in de bouw of uitzendbranche vaak gebruik gemaakt wordt. Hiermee wil het kabinet voor zoveel mogelijk ondernemers zorgen dat zij het met hun bedrijf kunnen volhouden.
  • Het kabinet versoepelt de belasting uitstel voor bedrijven, zo koppen zowel het FD als de NOS. Het is hierdoor mogelijk uitstel aan te vragen op accijns, milieubelasting, de kansspelbelasting, assurantiebelasting en verhuurderheffing. Het uitstel geldt tot in ieder geval 19 juni, maakte staatssecretaris van Financiën Vijlbrief bekend.
  • Het Ministerie EZ probeert coulance van pandeigenaren af te dwingen. Het FD meldt dat als winkeliers en vastgoedbeleggers onderling geen afspraken kunnen maken over het verlagen van de winkelhuur of uitstel van huurbetaling, de overheid kan ingrijpen.
  • De Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten heeft opgeroepen om de rechtbanken weer te openen. De Orde van Advocaten schaart zich achter deze oproep.
  • De extra voorschotregeling voor sociaal advocaten is geopend. Sociaal advocaten kunnen vanaf nu aanspraak maken op de extra voorschotregeling van de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Deze regeling is bedoeld om sociaal advocaten in hun financiële continuïteit te ondersteunen en geldt naast de reguliere voorschotregeling van de RvR.
  • Het CBS komt voortaan elke week met lijst van faillissementen door de Corona-crisis, schrijft de NOS. De cijfers worden elke donderdag gepubliceerd.
  • Vandaag wordt bekend wanneer de aanvragen voor NOW kunnen worden ingediend. Naar verwachting zal dit of aanstaande maandag 6 april 2020 of dinsdag 14 april 2020 zijn.

 

 

Loes Wevers

 

Actueel

19/11/2020

Intervisie

Wouter Hes en Jolanda de Groot zijn bij de NOvA alsook de VAAN geregistreerde intervisiebegeleiders Lees meer
01/07/2020

Boontje Advocaten sorteert voor op de toekomst

Al sinds de oprichting in 2001 richt Boontje Advocaten zich Lees meer

26/06/2020

ELA Global Employment Law Webinar Series: The Reimagined Workplace – Europe

24/06/2020

Boontje Advocaten bespreekt NOW 2.0 in vogelvlucht

Pascal Kruit en Björn Schouten bespreken NOW 2.0 in Lees meer

Quote

 
Delen op