+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

ActueelNieuwsupdate met onder meer: extra voorwaarden steunmaatregelen bij verlenging? en twee moties tot wijziging van de NOW-regeling aangenomen

 

 

  • De NOS meldt dat het kabinet bereid is de steunmaatregelen te verlengen, maar dat daar extra voorwaarden aan zullen worden verbonden. Dit moet voorkomen dat bedrijven bonussen en dividend uitkeren zolang ze overheidssteun krijgen.
  • Er zijn 16 april jl. twee moties tot wijziging van de NOW-regeling aangenomen. Minister Koolmees gaat op grond daarvan bezien of het mogelijk is om:
    1. Aanvullende maatregelen in te zetten voor (structureel) werkbehoud bij organisaties met een seizoenspiek (zie hier).
    2. De NOW uit te breiden met de mogelijkheid om op werkmaatschappijniveau (c.q. autonoom aan het economisch verkeer deelnemende onderdelen van een concern) aanspraak te maken op subsidie (zie hier).
  • MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de kredietverlening via de BMKB-C-regeling te weinig op gang komt. Zij pleiten daarom voor een regeling waarbij de overheid voor 100 procent garant moet staan voor kredieten tot € 100.000.
  • De Rechtspraak maakt haar gebouwen zo spoedig mogelijk klaar voor de anderhalve meter samenleving. ‘Zodra het kabinetsbeleid dit toelaat en onze gebouwen coronabestendig zijn, zullen we weer zoveel mogelijk fysieke zittingen houden’, zegt Henk Naves van de Raad voor de rechtspraak.

 

Loes Wevers

 
 
Delen op