+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

Actueel“Nieuwsflits van vrijdag 27 maart 2020”

 
  • De NOS bericht dat het kabinet vandaag meer details over de regelingen bekend zal maken. Vandaag gaat het loket al open waar ondernemers die hun deuren moesten sluiten terecht kunnen voor een ondersteuning van €4000,-. Na het weekend gaan de meeste noodloketten voor ondernemers en zelfstandigen officieel open. Alleen de regeling die de loonkosten van ondernemers overneemt (de NOW-regeling) gaat pas 6 april van start, zo meldt de NOS.
  • Bedrijven die ‘het gore lef hebben’ misbruik te maken van het noodpakket rond corona, zullen de overheid achter zich aan krijgen, waarschuwt minister Wopke Hoekstra van Financiën. Toch maakt hij zich geen illusies: er zal ook belastinggeld op verkeerde plekken terechtkomen. Snelheid is echter nu belangrijker dan een waterdichte steunmaatregel, meent hij.
  • Het Centraal Planbureau (‘CPB ) heeft de economische gevolgen van de coronacrisis getracht te voorspellen. In vier scenario’s schetst het CPB de mogelijke economische impact van het coronavirus in 2020 en 2021. De scenario’s hanteren verschillende uitgangspunten voor de duur van de contactbeperkingen en de diepte van de economische doorwerking. In alle scenario’s is sprake van een recessie, het bbp krimpt in 2020 met 1,2% tot 7,7%. Het rapport is te raadplegen via deze link.
  • ABN Amro gaat er in de deze ochtend verschenen prognoses vanuit dat de huidige maatschappelijke beperkingen twee maanden zullen duren – ruwweg tot half mei. De analisten van de bank rekenen dan ook niet op een financiële crisis – in tegenstelling tot het CPB. Lees via deze link de berichtgeving van Het Parool over de prognoses van ABN.
  • ABN Amro gaat ook grote bedrijven met een lening tot €50 mln uitstel van betaling geven als ze in problemen komen door de coronacrisis. Vorige week maakte de bank al bekend dat mkb-bedrijven met een krediet tot €2,5 mln automatisch zes maanden geen rente en aflossing hoeven te betalen.

Loes Wevers

 

Actueel

19/11/2020

Intervisie

Wouter Hes en Jolanda de Groot zijn bij de NOvA alsook de VAAN geregistreerde intervisiebegeleiders Lees meer
01/07/2020

Boontje Advocaten sorteert voor op de toekomst

Al sinds de oprichting in 2001 richt Boontje Advocaten zich Lees meer

26/06/2020

ELA Global Employment Law Webinar Series: The Reimagined Workplace – Europe

24/06/2020

Boontje Advocaten bespreekt NOW 2.0 in vogelvlucht

Pascal Kruit en Björn Schouten bespreken NOW 2.0 in Lees meer

Quote

 
Delen op