+31 (0)20 - 572 71 90 +31 (0)20 - 572 71 99 info@boontjeadvocaten.nl
Boontje Advocaten || Arbeidsrecht Plus

ActueelLancering Lexalyse van LexIQ in samenwerking met Erasmus School of Law en Boontje Advocaten

 

LexIQ lanceert met Lexalyse baanbrekende AI-software voor juristen
Betaalbare data analyse en zoektechnologie voor juridisch onderzoek

LexIQ heeft op donderdag 25 juli met Lexalyse de eerste module ‘Ontbinding van de Arbeidsovereenkomst’ in samenwerking met de Erasmus School of Law en Boontje Advocaten gelanceerd.  Met deze interactieve data analyse tool kunnen juristen en andere gebruikers een indicatie krijgen van de mogelijke uitkomst van een geschil, eenvoudig zoeken en navigeren door uitspraken van Nederlandse rechters en rechtbanken, en trends en uitzonderingen vinden. Later dit jaar volgen meerdere modules binnen de rechtsgebieden Arbeids-, Ondernemings- en
Intellectueel Eigendomsrecht. 

Uniek algoritme door samenwerking
Martin van Hemert, CEO LexIQ, licht toe: ‘Relevante informatie uit grote hoeveelheden data halen is lastig. Hierdoor worden strategische keuzes en beslissingen vaak genomen op ervaring en onderbuikgevoel. Met Lexalyse kan iedere jurist nu tegen geringe kosten, snel en efficiënt een inschatting maken over de aanpak en kansen van een procedure. Door de samenwerking met Erasmus School of  Law en Boontje Advocaten hebben we met vakspecialisten als eerste een uniek en betrouwbaar algoritme kunnen ontwikkelen.’

Pascal Kruit, advocaat/partner Boontje Advocaten: ‘Boontje Advocaten streeft altijd naar het hoogste kwalitatieve niveau van haar dienstverlening. In deze tijd waarin technologische ontwikkelingen snel gaan, is het onontbeerlijk om ook in de juridische dienstverlening te innoveren. De bundeling van onze kennis met die van LexIQ en de Erasmus School of  Law zorgt ervoor dat wij een tool hebben ontwikkeld die ons als advocatenkantoor in staat stelt onze advisering naar een hoger plan te tillen. Strategische keuzes kunnen wij met deze tool beter onderbouwen en het zorgt ervoor dat we onze concurrenten steeds een stap voor blijven.’

Meerdere modules in meerdere rechtsgebieden
Onderzoek en analyses zijn tijdrovend en daarmee relatief dure werkzaamheden. Klanten eisen meer transparantie en willen vooraf duidelijkheid over de mogelijke uitkomst van een zaak. Via Lexalyse kun je gratis zoeken binnen het Civiel Recht en met een betaalde licentie heb je toegang tot een module met relevante uitspraken, filters en grafieken per rechtsgebied. De eerste module ‘ Ontbinding van de Arbeidsovereenkomst’ is toegankelijk voor €300,00 per jaar. De modules ‘Ontslag op staande voet’, ‘Faillissementsrecht’ en ‘Merkenrecht’ zijn in de loop van het jaar beschikbaar.

Kennis, ervaring en techniek gebundeld
Lexalyse is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en specialisten uit de praktijk. Hiermee zijn kennis, ervaring en techniek gebundeld. Dit heeft geleid tot een uniek algoritme waarin het werkproces van de klant is gekopieerd en daarmee menselijk gedrag wordt geautomatiseerd tot een krachtige tool. 

 

v.l.n.r. Ruben Houweling (Erasmus Universiteit Rotterdam), Martin van Hemert (LexIQ) en Pascal Kruit (Boontje Advocaten)

Edith Molemans

 

Actueel

03/04/2020

Nieuwsupdate: re-integratie tijdens de corona-periode, oproep van strafrechtadvocaten om de rechtbanken weer te openen, vandaag wordt bekend wanneer de aanvragen voor de NOW-regeling kunnen worden ingediend, en meer.

 
  • Er gelden tijdelijk coulantere regels bij de beoordeling van de Lees meer
02/04/2020

“Ontslag of beroep op de NOW-regeling? Gevolgen voor expats, bijzonder uitstel van betaling, Duitse en Europese maatregelen”

  • Ontslag is soms een betere optie dan de NOW-regeling, zo Lees meer
01/04/2020

Werkgevers opgelet: ogenschijnlijke fout in NOW-regeling kan grote gevolgen hebben!

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is iets meer dan een Lees meer
31/03/2020

NOW-regeling gepubliceerd

Vandaag om 10:00 uur heeft minister Koolmees in een persconferentie details kenbaar gemaakt over de Lees meer

Quote

 
Delen op